West-Brabant

Stuntende snelheidsduivel gooit zakken hennep uit autoraam

Stockfoto: PxHere

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

De achtervolging richting Zeeland begon vrijdagavond ter hoogte van Wouw. De politie zat met hoge snelheid achter een bestuurder op de A58 aan, die stoptekens negeerde en al rijdende bewijsmateriaal probeerde te lozen.

Door: Hans-Jorg van Broekhoven

De wilde achtervolging startte rond 22.30 uur, toen een auto met hoge snelheid over de A58 ter hoogte van Wouw vloog, richting Bergen op Zoom. De bestuurder negeerde een stopteken en reed met hoge snelheid door. Ondertussen wierp hij enkele zakken met hennep uit het raam, die verspreid langs de weg kwamen te liggen.

Dwars door slagboom

De verdachte reed maar door, onder meer zonder te stoppen door een tolpoort van de Westerscheldetunnel en vervolgens naar de Sluiskiltunnel. Daar stond een tiental voertuigen te wachten omdat deze gesloten was. De brokkenpiloot schoot erlangs, over de vluchtstrook, en reed dwars door een dichte slagboom. Hoerdoor raakte de voorruit zwaar beschadigd maar de bestuurder vluchtte verder. Omdat de situatie te gevaarlijk werd voor weggebruikers is besloten de achtervolging staken, dus verdween de auto uit beeld. De politie meldt niet of via bijvoorbeeld het kenteken van de vluchtauto nadere stappen worden gezet.