Bergen op Zoom

Techno-event moet zorgen voor nieuwe community in Bergen op Zoom

Emma Janvier Emma Janvier

404 NOT FOUND. Het is de naam van het techno-evenement dat gaat plaatsvinden in café ’t Slik op 26 oktober. Organisator én dj Thirsa Minnaard kan niet wachten tot het zo ver is. Samen met mede-dj’s Cailean Verdult en Roy Lobbezoo willen ze graag een speciale techno community oprichten in Bergen op Zoom en omstreken.

“Onze stijl van techno is niet echt te vinden hier in de buurt”, begint Thirsa. “Hardgroove is vooral groot in de randstad, zo is er echt een grote scene in Amsterdam. Dat willen wij hier graag ook creëren.” De muziek die de dj’s van 404 NOT FOUND maken is minder gericht op hard techno en betrekken juist meer andere stijlen. “Het is wat meer meeslepend, we gebruiken bijvoorbeeld ook veel discosamples.”

Spannendere muziek

Een eerdere editie van het evenement vond eerder dit jaar al plaats in mei. “In totaal waren er toen zo’n 150 mensen”, vertelt Thirsa trots. “We hadden niet verwacht dat het zo goed zou lopen aangezien mensen nog niet wisten wat het was.” Na vorig succes besloten ze dus om nog een editie te organiseren. Deze keer in Halloweenthema. “De dj’s gaan verkleed, het barpersoneel gaat verkleed en we gaan wat spannendere muziek draaien”, knipoogt de dj.

Dit is ook de muziek waar jongeren naar luisteren op festivals.

Thirsa verwacht dat 404 NOT FOUND ook deze keer aan zal slaan. “Dit is ook de muziek waar jongeren naar luisteren op festivals, maar ze zijn niet gewend dat het op een plek als Bergen op Zoom ook beschikbaar kan zijn.” Daarom hoopt ze dat ze voor haar evenement de juiste mensen vindt. “Mensen vroegen vorige keer al wanneer er een nieuwe editie zou komen, dus er is duidelijk wel vraag naar de muziek die wij maken.” Zo was er op 11 oktober in bar No5 ook al een techno-avond.

De line-up voor het techno evenement.

“Ik hoop een community te kunnen creëren waarin we allemaal dezelfde muzieksmaak hebben en deze passie met elkaar kunnen delen. Op zo’n niveau dat we uiteindelijk niet meer alleen samen muziek maken of naar festivals gaan, maar ook andere gezellige dingen kunnen doen die misschien niks met muziek te maken hebben. Een barbecue ofzo.”

Explore the underground

Daarom roept Thirsa iedereen op die dit ook maar een beetje aanspreekt. “Onze slogan is ‘explore the underground’, wees niet bang om te komen en kennis te maken met een andere stijl van techno. Leer nieuwe dingen kennen.” Daar komt de naam 404 NOT FOUND ook wel vandaan, legt de dj uit.

“De naam leidt af van de foutmelding die je krijgt als je computer iets niet kan vinden. Als mensen onze muziek ergens horen, dan kunnen ze dat niet zomaar even vinden op Shazam. Ze moeten echt dieper graven om iets te vinden”, aldus Thirsa.