Bergen op Zoom

Terugkeer Dance Boulevard goed ontvangen: ‘Groot compliment’

Dance Boulevard

In 2015 draaide La Fuente ook op Dance Boulevard (foto: Dance Boulevard)

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Nog een maand totdat Dance Boulevard terugkeert naar Bergen op Zoom. In 2018 maakte de organisatie, Focus Events, bekend met het evenement te stoppen. Maar het gemis onder de bezoekers en Focus Events zelf was zo groot, dat er besloten is een nieuwe editie te organiseren. Zaterdag 28 september vindt de herboren versie van het festival plaats.

Nadat afgelopen april bekend werd gemaakt dat het concept een nieuw leven in werd geblazen, ging het los op de facebookpagina van Focus Events. “Het werd echt heel goed ontvangen”, vertelt Rene Hopmans namens Focus Events. “We hebben er best een tijdje over getwijfeld of we het moesten doen. Vooraf veel oude bezoekers geïnterviewd, omdat we zeker wilden weten of er echt wel vraag naar was. De kaartverkoop ging van start en gelijk heel hard. Daar hadden we echt niet van durven dromen.”

Dance Boulevard is nooit gestopt omdat het geen goed concept is. “Maar de markt was op een gegeven moment te vol.” Er waren toen nog meerdere (hard)dance evenementen in de regio, maar die zijn er inmiddels niet meer. “Wij zijn ooit met Dance Boulevard gestart omdat er zo weinig te doen was op het gebied van harddance voor de jongeren in de regio. Nu zijn we eigenlijk weer een beetje terug op dat punt. Het lijkt alsof de tijd zich een beetje herhaalt.”

Terug naar hoe het was

Het festival gaat qua opzet terug naar hoe het was. Dus niet zoals de laatste paar edities op het terrein bij de Wouwse Tol. “Gewoon twee stages op de Boulevard in Bergen op Zoom. We hebben verder ook geen groeiambities. Als we het ieder jaar zo kunnen houden dan is dat voor Bergen op Zoom en omgeving hartstikke vet.” De organisatie heeft grote namen binnen weten te halen. Bijvoorbeeld DJ La Fuente die deze zomer scoorde met het nummer Ratata. Of DJ duo Frequencerz, dat recent nog op het grote festival Decibel heeft gedraaid én bekend heeft gemaakt te gaan stoppen.

Ook de stijl van het evenement zal zijn zoals toen: lekker zomers aan de boulevard. “Een echt festivalsfeertje.” Er zullen meerdere foodtrucks zijn en verschillende zithoeken. “En bezoekers kunnen lekker een cocktailtje drinken.” Het terrein is sowieso niet onbekend voor de organisatoren. “We organiseren hier ook andere evenementen. Doordat we het terrein goed kennen, kunnen we meer tijd stoppen in het creatieve deel.”

Druk najaar

Door de organisatie van Dance Boulevard heeft Focus Events een enorm druk najaar op de planning. “In acht weken tijd organiseren we vijf evenementen.” Na Dance Boulevard volgen namelijk nog Dubbelspoorfestival, Oude Liefde Roest Niet, Terug Bij Af en Roosendaal NL. “Heftig, maar we zijn nog steeds heel blij met wat we allemaal doen.” En de hartverwarmende reacties die de organisatie krijgt over de terugkeer van Dance Boulevard doet de organisatoren ook goed. “Zulke reacties krijg je alleen wanneer een concept goed is geweest. Dat is gewoon een heel groot compliment.”