Tholen

Tholensebrug drie weken afgesloten voor autoverkeer

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Verschillende onderdelen van de Tholensebrug zijn aan het einde van hun levensduur. Daarom start Rijkswaterstaat vanaf vrijdag 18 oktober met onderhoudswerkzaamheden. De brug blijft door de werkzaamheden afgesloten voor autoverkeer tot maandag 21 oktober, en ook van zondag 27 oktober tot maandag 28 november. Voetgangers, fietsers en bromfietsers kunnen de brug die periode wel gebruiken.

Het onderhoud vindt in twee fases plaats. Vandaar de twee periodes waarin de brug dicht is voor autoverkeer. Van 18 oktober 19.00 uur tot 21 oktober 6.00 uur en van 27 oktober 21.00 uur tot 18 november 7.00 uur wordt de hoofdrijbaan aangepakt. De parallelweg is van 18 oktober 19.00 uur tot 27 oktober 21/00 uur aan de beurt.

Wanneer de werkzaamheden aan de parallelweg plaatsvinden, kunnen voetgangers, fietsers, bromfietsers en ander langzaam verkeer over de hoofdrijbaan rijden.

Autoverkeer kan tijdens de afsluitingen rijden via de Oesterdam (N659, N289, A58 en A4). De extra reistijd kan hierdoor oplopen tot dertig minuten.

Er vinden werkzaamheden plaats als het vernieuwen van elf voegovergangen, de vangrails en asfalt. Ook wordt de hemelwaterafvoer van de brug vernieuwd. Na de werkzaamheden vervalt de snelheidsbeperking die momenteel op de brug geldt. De normale maximumsnelheid gaat vanaf dan dus weer in.