Tholen

Thools bedrijf met kogelwerende spullen helpt politie tijdens inval bij de buren

Directeur Sander Tijssen van Allplast, met een kogelwerend scherm - bedoeld voor de Duitse politie. (Beeldfragment: Omroep Zeeland)

Redactie Redactie

Wij kunnen u uitstekend van dienst zijn’, staat met grote letters op de website van ‘Allplast BV’ geschreven. Die belofte is afgelopen dinsdag ingelost. Op camerabeelden is te zien hoe de politie het bedrijf in Tholen om een gunst vraagt als ze op het punt staan een inval te doen bij de buren.

De politie heeft afgelopen dinsdag op verzoek van de FIOD een inval gedaan en daarbij één persoon gearresteerd. Als Allplast BV, een bedrijf gespecialiseerd in kogelwerende producten, niet naast het pand had gezeten, had de hele operatie misschien niet plaatsgevonden.

Onbeschermd

Op de camerabeelden is te zien dat de agenten verdekt opgesteld staan achter hun wagens. Om bij het pand te komen moeten ze nog vijfentwintig meter overbruggen, maar dat is risicovol: “Je bent, op een kogelwerend vest na, onbeschermd”, zegt Sander Tijssen van Allplast BV die de situatie vanuit zijn raam bekijkt.

Het bedankje van de politie, basisteam Bergen op Zoom. (Foto: Omroep Zeeland)

Bedankbriefje

Laat hij nou net een paar kogelwerende schilden hebben liggen: “Op mijn wenken kwamen ze naar binnen met het verzoek of ze zo’n schild mochten lenen”, vertelt Tijssen. Met het schild als bescherming heeft de inval plaatsgevonden. De politie en de FIOD kunnen verder nog niets zeggen over de operatie. Achteraf is Tijssen nog bedankt: “Ze vroegen ook of ze een bedankbriefje konden sturen.” Dat is inmiddels ontvangen.

Dit is een bericht van Omroep Zeeland.

Lees ook: Inval bij bedrijf Tholen, één aanhouding