Putte

Thuisblijversdag Putte nu ook voor kinderen

Thuisblijversdag in Putte.

Thuisblijversdag in Putte.

Emma Janvier Emma Janvier

In Putte staat dit jaar een vernieuwde Thuisblijversdag voor zaterdag 10 augustus op de kalender. De plaatselijke KBO vraagt met het evenement aandacht voor onder meer ouderen, minder-validen en alleenstaanden die de zomer als een eenzame tijd ervaren. Maar ook kinderen zijn welkom.

Sinds 2017 wordt deze speciale Thuisblijversdag vol leuke activiteiten gehouden. “Een dag voor iedereen, maar we willen vooral de mensen die niet vaak buiten komen of bijvoorbeeld geen geld hebben om op vakantie te gaan een leuke dag te bezorgen”, vertelt Huib Dubbelman van de organisatie. Die is druk bezig met het regelen van de laatste dingen. “Ons brein draait op dit moment overuren.”

Nieuwe dingen

Tijdens de komende editie zijn er namelijk wat nieuwe dingen ten opzichte van vorige keren. “Dit jaar is voor het eerst ook voor kinderen”, licht Huib toe. Zo komt er een springkussen te staan, worden er gezichten geschminkt en zijn er prijzen te winnen tijdens spellen. “Het definitieve programma voor de jeugd komt binnenkort”, belooft de organisatie.

Dit jaar is voor het eerst ook voor de kinderen.

Niet alleen voor de kinderen, maar ook voor de volwassenen zijn er prijzen op de kop te tikken. “Vorig jaar was de grote prijs een thuisconcert van Ron van Hoof, maar wat het dit jaar gaat zijn houden we nog even geheim”, lacht Huib met een knipoog. De prijzen zijn te winnen door een steunkaart te kopen. Deze zijn te verkrijgen tot en met 10 augustus.

Zumbaclinics en biljarttoernooien

Op de dag zelf is er voor ieder wat wils. De activiteiten gaan van Zumbaclinics tot bingo en van Jeu de Boules tot fiets- en wandeltochten. “Door de opzet van de dag kunnen we behoorlijk wat deelnemers toe laten”, laat Huib weten. “Ook tijdens het biljarttoernooi en de fiets- en wandeltochten is er plek voor veel mensen.”

Door de opzet van de dag kunnen we behoorlijk wat deelnemers toelaten.

Wel wordt er gevraagd of iedereen zich wil aanmelden voor de activiteiten. “Aanmelden voor alle onderdelen kan nog tot zaterdag 10 augustus zelf, maar liever iets eerder. Dan kunnen we rekening met iedereen houden.” Aan het einde van de dag zal er zelfs een barbecue plaatsvinden met muzikale begeleiding van Ron van Hoof en Bob Mustang van Vliet. “In verband met de inkoop willen we de mensen vragen om zich voor 3 augustus in te schrijven met de barbecue”, laat de organisatie weten.

Meer mogelijkheden

“Vorig jaar hadden we zo’n 150 mensen en dit jaar lopen de aanmeldingen ook al storm”, vertelt Huib. “Het is een feest dat we dit jaar daarom de kinderen kunnen meenemen in het programma en hopelijk kunnen we voor volgend jaar kijken wat er nog meer mogelijk is.” Inschrijfformulieren voor de editie van dit jaar zijn te verkrijgen bij MFC de Biezen.