Klein-Zundert

Trotse buurtschappen ontvangen koningin Máxima: ‘Oprecht geïnteresseerd’

Stijn Nooijens Stijn Nooijens

Koningin Máxima heeft op de laatste vrijdagmiddag voor het bloemencorso in Zundert aan drie verschillende buurtschappen een bezoek gebracht. De koningin ging langs bij de buurtschappen Helpt Elkander, De Berk en Klein-Zundert.

Iets na 14:00 uur komt de koningin aan op haar laatste bezoekadres: de corsotent van Klein-Zundert. In de tent is het extra druk. Zo’n 250 mensen van het buurschap zijn aanwezig om een glimp van de koningin op te vangen. Overal zijn mensen bezig aan de wagen. Maar zodra de koningin de tent binnenkomt, zijn alle ogen meteen op haar gericht.

“Het bezoek was in één woord: fantastisch!”, vertelt trotse voorzitter Niek Melisse. Hij mocht koningin Máxima rondleiden in de tent van zijn buurtschap. Hij had vooraf wel wat last van zenuwen. “Ik vond het erg bijzonder om te doen, dat heb ik ook tegen haar gezegd.” Uiteindelijk is hij blij dat alles goed en rustig is verlopen.

In gesprek

Tijdens het bezoek gaat koningin Máxima met veel verschillende bouwers in gesprek. “Ze was heel goed ingelezen. Ze wist zelfs te vertellen dat ik een eigen boomkwekerij heb”, vertelt bouwer Louis van den Broek. “Ze was ontzettend geïnteresseerd en stelde veel vragen over het corso”, vervolgt hij.

Het artikel gaat verder onder de foto.

Koningin Maxima bekijkt alle maquettes van de buurtschappen.

Tijdens haar ronde in de tent besluit de koningin om zelf ook even de handen uit de mouwen te steken. Ze pakt een bloemenkist op en die zet ze vervolgens op tafel bij Louis van Erk. “Iedereen riep haar of ze niet even wilde komen helpen en dat deed ze heel spontaan”, vertelt hij. Louis bood vervolgens de koningin aan om te komen zitten. “Dat deed ze toch maar niet met haar mooie witte pak”, lacht hij.

Als koningin Máxima een bezoek gebracht heeft aan de tent gaat ze naar buiten. Hier wacht van ieder buurtschap iemand op om haar uitleg te geven over de maquettes. Enthousiast hoort ze de verhalen aan en stelt ze vragen over de ontwerpen.

Boodschap

Met het bezoek willen alle corsobouwers een boodschap overdragen aan de koningin. “Ons buurtschap was uitgekozen, maar eigenlijk doen we dit namens alle buurtschappen”, vertelt Marit Damen. Ook zij mocht in gesprek met de koningin. “Dit maak je maar één keer in je leven mee. Het is mooi dat we onze passie kunnen laten zien.” Voor haar was het vooral belangrijk om te vertellen wat het corso met de gemeenschap doet. “We wilden graag laten zien hoe verbindend het evenement is.” Voorzitter Niek sluit zich hier ook bij aan. “We wilden graag uitstralen dat wij met z’n allen één zijn.”

Koningin Máxima in gesprek met de bouwers
Koningin Máxima in gesprek met een aantal bouwers.
Meer zien of horen over Corso Zundert? Deze hele week brengen ZuidWest Update en ZuidWest TV het corso bij je thuis. Volg onze website voor uitgebreide reportages en verhalen over de mensen achter het corso en de buurtschappen. Van donderdag tot en met zondag zendt ZuidWest TV Corso Update uit. Ook is op corso zondag het corso live te volgen via ZuidWest TV.