Bergen op Zoom

Twee Bergenaren aangehouden op verdenking van ronselen

Foto: Shutterstock

Emma Janvier Emma Janvier

Twee mannen (33 en 48) uit Bergen op Zoom zijn door de Zeehavenpolitie Zeeland-West-Brabant aangehouden op verdenking van ronseling. De mannen zouden actief op zoek zijn naar havenpersoneel dat kan helpen bij cocaïne-invoer in de haven van Vlissingen-Oost.

Nadat de Zeehavenpolitie informatie ontving over het de mannen, is er een onderzoek gestart. Hieruit bleek dat de twee inderdaad bezig waren met havenpersoneel benaderen. Ze boden hen veel geld om specifieke handelingen in de haven te verrichten, zoals het helpen bij de invoer van cocaïne.

Woningen onderzocht

De verdachten zijn beide aangehouden op hun woonadres en overgebracht naar de PI Torentijd in Middelburg. Onder leiding van de rechter-commissaris zijn hun woningen onderzocht en zijn er meerdere bewijsstukken in beslag genomen.

Zo vond de politie er verschillende gegevensdragers, ruim tweeduizend euro aan contant geld en lachgas. Ook werd er bedrijfskleding van een havenbedrijf gevonden en in beslag genomen.

Ronselen

Ronselaars benaderen havenarbeiders en bieden hen veel geld om ‘hulp van binnenuit’ te zijn tijdens illegale bezigheden in de haven. Vaak zetten ze de medewerkers onder druk en kan het zelfs zijn dat ze bedreigd worden. De politie is een onderzoek gestart om te kijken of dat in deze zaak ook het geval is.