Moerdijk

Twee groepen starten cursus Politiek Actief

Herbert Kats Herbert Kats

Een oproep van de gemeenten Halderberge, Etten-Leur en Moerdijk voor de cursus Politiek Actief heeft ruim vijftig aanmeldingen opgeleverd. Voor de gratis cursus zijn daarom twee groepen gevormd. Er was in eerste aanleg plek voor 30 deelnemers.

Door het grote aantal aanmeldingen zijn er twee parallelgroepen gevormd: één voor Moerdijk/Etten-Leur en één voor Halderberge. Woensdag 11 september start de cursus. In de Moerdijkzaal van de gelijknamige gemeente melden zich dan om 19.30 uur 24 inwoners uit Moerdijk en Etten- Leur. Met de sessies worden de cursisten meer wegwijs gemaakt in de lokale politiek.

Leuk dat het leeft.

Monique van der Blom, adviseur raadscommunicatie van Moerdijk, spreekt van een goeie aanmeldingsscore. “Leuk dat het leeft.” Ze doelt dan met name op de interesse voor gemeentepolitiek. Het stimuleren daarvan was voor de drie gemeenten aanleiding om samen te werken. “Maar je hoeft je na afloop niet per se bij een partij aan te melden”, aldus Van der Blom.

Meer informatie: www.moerdijk.nl/politiekactief

ProDemos, die de cursus ook elders in het land aanbiedt, is wat stelliger, namelijk een voorbereiding op een mogelijk raadslidmaatschap. “Wilt u iets voor elkaar krijgen in de gemeente, maar u weet niet hoe? Volg dan de cursus Politiek Actief voor de gemeente en ontdek het zelf”, typeert het Haagse Huis voor democratie en rechtsstaat de opzet.

Lees ook: Oproep aan burgers: wordt gratis Politiek Actief