West-Brabant

Van omgewaaide gevels tot panelen aan een flat, volop stormschade in de regio

De losgerukte gevel van Manege De Wolf (foto: 112 Markiezaten)

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Zoals overal in Nederland heeft storm Eunice ook in onze regio flink huisgehouden. Er is veel schade, sommige mensen moeten dagen geduld hebben voordat reparateurs gelegenheid hebben langs te komen.

Eerder al berichtten we over hoe het dak van het brandweergebouw in Bergen op Zoom was losgekomen. Daarvoor en erna bleven 112 en regionale calamiteitenplatforms ons bestoken met berichten over omgewaaide bomen, loskomend dakleer van woningen en zelfs zonnepanelen die de aanhoudende windstoten niet weerstonden. Hier en daar regende het bijna dakpannen. De opvallendste problemen betroffen een manege in Huijbergen en een flat in Roosendaal.

Geen slachtoffers

Aan de Staartsestraat bij Huijbergen staat Manege De Wolf, een flink pand met een brede gevel. Daarvan heeft de storm vrijdagavond de bovenste helft weggerukt, waarbij tevens een deel van het dak loskwam. Er raakten gelukkig geen mensen of dieren gewond. De omgeving werd voor de zekerheid afgezet.

In Roosendaal was het spannend bij twee flats aan de Staringlaan. Hier kwamen panelen los aan de zijkant en moest de brandweer ingrijpen om erger te voorkomen. Met een hoogwerker is loszittend bevestigingsmateriaal verwijderd, om te voorkomen dat dit alsnog ging vallen. Er raakten eerder auto’s beschadigd door onderdelen die wel naar beneden waren gekomen. Bewoners hadden zelf de panelen al van straat gesleept.

Foto: Christian Traets Fotografie
Lees ook: Noodweer rukt deel van dak Bergse brandweerkazerne weg