Bergen op Zoom

Van Teerkamer naar Times: ‘We waren vastgeroest’

Videospeler wordt geladen.
Huidige tijd 0:00
Tijdsduur 0:00
Geladen: 0%
Streamtype LIVE
Resterende tijd 0:00
 
1x
    • Hoofdstukken
    • beschrijvingen uit, geselecteerd
    • ondertiteling uit, geselecteerd

      Emma Janvier Emma Janvier

      Als sinds februari zijn de deuren van één van de bekendste restaurants van Bergen op Zoom, De Teerkamer, gesloten. Verhalen over faillissement, nieuwe eigenaren of dat het pand verkocht zou zijn gingen als een lopend vuurtje door de stad heen. Maar niets is minder waar. Eigenaren Leslie en Daphne Lauwen waren druk bezig met de droom die ze al dertig jaar bezig houdt waar te maken.

      “We hadden deze naam en het concept al lang voordat we De Teerkamer overnamen”, begint Daphne. Haar man Leslie vult haar aan. “Ik werkte bij een beletteringsbedrijf en toen maakte ik het logo van ‘Times‘ al. Aanstaande vrijdag worden we (het concept, red.) eindelijk officieel omgedoopt, ik ben blij dat we eindelijk met de tijd meegaan.”

      Lichte tinten en vrolijk interieur

      “Het hele idee van Times is dat het tijdloos is”, legt Leslie verder uit. “Alles in het leven draait om tijd en wij willen graag iedereen de kans geven om een eigen invulling te geven aan wat wij hier hebben neergezet.” Waar de sfeer een paar maanden geleden nog bestond uit paarse bekleding en donkere muren, zijn er nu lichte tinten en een vrolijk interieur.

      Niet meer die club-vibes met ledverlichting in je gezicht, maar juist natuurlijk licht.

      “Niet meer die club-vibes met ledverlichting in je gezicht, maar juist veel natuurlijk licht”, lacht de eigenaar. “De Teerkamer had voor mij gewoon geen uitdaging meer, ik merkte dat ik er een beetje in vastgeroest zat. We hebben de zaak al twaalf jaar en met Times ga ik weer nieuwe uitdagingen aan.”

      Niet alleen het interieur in het restaurant krijgt een nieuw jasje, maar de sfeer over het algemeen zal flink veranderen. “We hebben verschillende onderdelen op onze benedenverdieping”, laat Daphne trots zien. “Wat eerst bekend stond als het restaurantgedeelte, wordt nu de woonkamer met een huiselijke sfeer. En bijvoorbeeld helemaal achterin hebben we meer een roze sfeer voor activiteiten als high tea’s met vriendinnen of babyshowers.”

      Nieuw menu

      Het meeste personeel van de toenmalige staple van Bergen op Zoom gaat wel gewoon mee naar het nieuwe concept. “We hebben wat nieuwe gezichten in de bediening en een nieuwe chef in de keuken.” Het (nieuwe) personeel heeft al de kans gehad om te wennen aan alle veranderingen tijdens ’try-outs’ die de afgelopen weken plaats hebben gevonden.

      “Op het nieuwe menu hebben we wat meer kleinere voorgerechten zodat je meerdere dingen tegelijk kan nemen”, legt Daphne uit. “Of je dat als shared dining wil gebruiken, of zelf gewoon verschillende dingen wil proberen mag je zelf kiezen. Dat is ook wel de charme van Times; dat je zelf kan beslissen hoe je je ervaring bij ons invult.” Ook gaat het menu focussen op verse ingrediënten, zoals rotisserie kip en gamba’s.

      De opening

      Vrijdag 28 maart gaat de Times voor het eerst volledig open, maar echt een grande opening wil Leslie het nog niet noemen. “Met de grote opening willen we meer aangeven dat we met de volledige kaart geopend zijn en mensen uitnodigen om een keertje langs te komen. Ik ben ook nog niet helemaal klaar met verbouwen, dus de komende tijd zullen er nog heel wat dingen toegevoegd worden aan het interieur.”

      Je kan zelf beslissen hoe je de ervaring bij ons invult.

      Spannend om de deuren officieel te openen vindt het stel het wel, maar ze kunnen vooral niet wachten. “We hebben dit nu al zo lang in ons hoofd, dat ik blij ben dat het er eindelijk is en we het met de mensen kunnen delen”, straalt Daphne. “Als bedankje krijgt iedereen met de opening het eerste drankje gratis van ons.”