Tholen

Vechtpartijen, geluidsoverlast en overtredingen: burgemeester Tholen sluit Hof van Holland

Het Hof van Holland is op last van de burgemeester vier weken dicht.

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Café-restaurant Hof van Holland in Tholen is tijdelijk gesloten. Dat heeft de burgemeester van Tholen bepaald. De reden: meerdere incidenten en overtredingen die zich de afgelopen jaren bij de horecagelegenheid hebben afgespeeld. De horecavergunningen van het bedrijf zijn 24 september ingenomen, voor een periode van vier weken.

De afgelopen jaren heeft de gemeente contact gehad met het bedrijf naar aanleiding van vechtpartijen, geluidsoverlast en overtredingen van de Alcoholwet en terrasvergunning. Hof van Holland heeft meerdere kansen gekregen om aan te passen en afspraken na te komen. Maar uit verschillende controles is dus gebleken dat deze afspraken niet zijn nagekomen.

De Alcoholwetvergunning, Exploitatievergunning en terrasvergunning van Hof van Holland zijn voor vier weken ingetrokken. Dat betekent dus dat het bedrijf vier weken lang gesloten moet blijven. De eigenaar van het bedrijf krijgt in deze periode de tijd om de zaken op orde te krijgen. Diegene kan nog bezwaar maken tegen het besluit, maar van die optie is nog geen gebruik gemaakt.