Woensdrecht

Veel bekijks bij defilé van antieke trekkers op 18e Boerendag Woensdrecht

Han Verbeem Han Verbeem

Applaus en bewonderende blikken, zaterdagmiddag bij het defilé van antieke landbouwvoertuigen in Woensdrecht. De stoet trekt door Hoogerheide, waar bezoekers tijdens een tussenstop de imposante machines van dichtbij mogen bewonderen. Ondanks de zomerhitte -de vermoedelijk laatste écht zomerse dag van dit jaar- trekken jong en oud er op uit om de historische machines te bewonderen.

Woensdrecht beleeft dit weekend van zaterdag 7 en zondag 8 september alweer de 18e editie van Boerendag Woensdrecht. Dit jaarlijkse evenement trek ook ditmaal jong en oud naar buiten, om te genieten van het boerenleven, gecombineerd met historische landbouwmachines en gezellige activiteiten.

Glimmend chroom

Met glimmend chroom en lakwerk, blinkend in de nazomerzon, draait de stoet van 78 landbouwvoertuigen na een kilometerlange tocht, aan het eind van de middag weer het Boerendag-terrein op. Het doorgaand verkeer richting Zeeland kiest daar bij de rotonde voor een omweg, of houdt aan de Reimerswaalweg even stil om de oude machines te bewonderen. Op een enkeling na; een automobilist met Belgisch kenteken die tóch het defilé wist te doorbreken: “Een uitzondering”, verzucht een passant. “Ongeduldige mensen heb je overal.”

Duurzamheid

Zondag 8 september is de feitelijke Boerendag. Deze dag staat in het teken van duurzaamheid en plezier voor het hele gezin. Zo vervangt een kleurrijke bloemenplukweide het bekende maisdoolhof, en kunnen de kinderen spelenderwijs kennismaken met het boerenleven. Eén van de hoogtepunten is zondagmiddag de demonstratie van een oude dorsmachine, die veel bekijks trekt. Ook het horecaplein is een geliefde plek voor de bezoekers, die kunnen genieten van een hapje, drankje en live muziek.