Roosendaal

Verkeersoverlast Van Gilselaan Roosendaal door drugsproblematiek

Kitty Joachems Kitty Joachems

Naar aanleiding van vragen van Selda Bozkurt, raadslid voor Burger Belangen Roosendaal laat het college weten dat de verkeersoverlast in de Van Gilselaan nader onderzocht wordt. Uit gesprekken met wijkbewoners blijkt dat de verkeersproblematiek voortkomt uit drugsoverlast in de wijk.

In het antwoord verwijst het college naar het project “Roosendaal spreekt, Roosendaal doet”. Dit project is gestart in de wijk Burgerhout en uit de eerste gesprekken met inwoners komt de verkeersonveiligheid in diverse delen van de wijk duidelijk naar voren. Zo ook het hard rijden in de Van Gilselaan.

Geen aanvullende maatregelen

In haar vragen spreekt Bozkurt van levensgevaarlijke situaties. Dat valt volgens de cijfers mee. Tussen 2014 en 2019 vonden 3 ongevallen plaats, allemaal zonder letselschade. Snelheidsmetingen wijzen uit dat 85% niet harder rijdt dan 39 km/u. Het college ziet dan ook geen redenen om aanvullende maatregelen te nemen. Er zijn inmiddels wel extra 30 kilometer herhalingsborden geplaatst en er zal een smiley worden neergezet zoals Bozkurt in haar brief voorstelde.

Drugsoverlast

Dat de cijfers laten zien dat aanvullende verkeersmaatregelen niet nodig zijn betekent niet dat het college de zaak hiermee beschouwt als afgedaan. “De ervaringen van inwoners die wij gesproken hebben bij “Roosendaal spreekt, Roosendaal doet” is voor ons wel aanleiding om de problematiek van verkeersveiligheid en de onderliggende oorzaken, samen met de partners verder te verkennen”, schrijft het college. Tijdens die gesprekken wordt de verkeersproblematiek gerelateerd aan de drugsoverlast in de wijk.

Passende oplossingen

Het college wacht de verdere gesprekken af om een beter beeld van de problemen te krijgen. Daarna gaat de gemeente met onder andere politie en inwoners op zoek naar passende oplossingen.

Lees ook: Ouderen voelen zich onveilig in Van Gilselaan