Bergen op Zoom

Voorlopig geen groene golf op Bergse randweg

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

De verkeersregelautomaten langs een deel van de randweg om Bergen op Zoom worden vervangen. Dit betekent dat tot april 2023 er geen groene golf meer is.

De werkzaamheden zouden volgens een bericht op de website van gemeente Bergen op Zoom aanvangen op dinsdag 14 december. Er is echter een dag eerder mee gestart, maandagmorgen al werden de infoborden omgedraaid zodat het verkeer ze niet meer kon zien. Er zijn tevens waarschuwingsborden geplaatst. Het gehele systeem wordt vervangen op de kruisingen Randweg – Marconilaan, Randweg – Melanenweg en Randweg – Ringersweg. Volgens de gemeentelijke mededeling was het einde van de technische levensduur nabij.

Kans op files

Het blijft niet bij het aanleggen van een nieuw systeem. Er wordt tevens op 10 januari begonnen met de reconstructie van de Halsterseweg Noord. Dat maakt dat het in ieder geval tijdelijk een stuk drukker wordt op de kruising Randweg – Ringersweg. Daarom komt er gedurende die periode een ander verkeerslichtenscenario op deze kruising, nóg een reden waarom de groene golf niet actief kan zijn. Als alles volgens plan verloopt moet medio april 2023 alles weer naar behoren werken. Tot die tijd voorspelt de gemeente kans op files.