Roosendaal

Vrachtwagen op hol in Roosendaalse wijk: chauffeur had medische problemen

De vrachtwagen reed al slingerend door de wijk Langdonk (foto: Politie Basisteam Roosendaal)

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

De politie van Roosendaal kreeg woensdagavond verschillende meldingen over een witte vrachtwagen. Het voertuig zou al een tijdje op behoorlijke snelheid rondjes door de wijk Langdonk rijden. Eerst werd gedacht dat de bestuurder onder invloed was, dat bleek uiteindelijk niet het geval.

Al slingerend en met snelheden tot 70 kilometer per uur reed de vrachtwagen – zonder trailer – door de wijk. Steeds hetzelfde rondje en rakelings langs geparkeerde auto’s. Ook reed het voertuig bijna een kind op een fiets aan. Politieagenten gaven een stopteken, maar daar werd niet op gereageerd. Daarom gingen de blauwe lichten en de sirene aan. De vrachtwagen stopte een paar keer, maar reed daarna gelijk weer door.

Vlakbij de Renatusdonk stopte de vrachtwagen net lang genoeg zodat de agenten de weg konden blokkeren. De chauffeur is uit de vrachtwagen gehaald. Het ging om een 67-jarige Roemeense man. Aanvankelijk werd gedacht dat hij onder invloed zou zijn. Dat bleek niet het geval. “Al snel kregen we het vermoeden dat er iets medisch aan de hand was met de chauffeur”, schrijft de politie. “We hebben met spoed een ambulance laten komen.”

De man is uiteindelijk naar het ziekenhuis gebracht. De politie complimenteert de melders van de situatie. “Door meldingen te maken is er waarschijnlijk veel voorkomen. Voor zowel de man als voor de omgeving.” De agenten hopen dat de chauffeur het goed maakt en snel opknapt.