West-Brabant

Vrienden van Bravis deelt knuffelbeertjes uit aan patiënten Bravis

De beer die Bravis uitdeelt aan patiënten. © Bravis

Redactie Redactie

Ook dit jaar moeten enkele patiënten van de Bravis ziekenhuizen in Bergen op Zoom en Roosendaal tijdens de feestdagen noodgedwongen in het ziekenhuis overnachten. Vanwege de strengere bezoekregels wordt het gemis van familie en vrienden des te groter. Om hen een hart onder de riem te steken, deelt stichting Vrienden van Bravis donderdag knuffelbeertjes uit aan alle patiënten die momenteel in het ziekenhuis verblijven. Tijdens de maaltijden ontvangen alle patiënten een knuffelbeer.

2020 is voor velen een jaar om snel te vergeten. Al helemaal voor patiënten die dagenlang in het ziekenhuis moeten verblijven. Anderhalvemeter afstand houden is ‘het nieuwe normaal’ geworden en blijft voorlopig nog van kracht. ,,Wanneer je dan de feestdagen in het ziekenhuis door moet brengen, met strengere bezoekregels als gevolg van de coronamaatregelen, wordt het gemis van familie, vrienden en even die knuffel of arm om je heen, alleen maar versterkt”, legt de stichting Vrienden van Bravis haar actie uit.

Het gemis van dierbaren kan stichting Vrienden van Bravis niet voor deze patiënten opvullen. ,,Wellicht dat de berenknuffels een beetje helpen”, aldus de stichting. De beertjes worden op donderdag 24 december uitgereikt tijdens het brengen van de maaltijden om extra beweging en contactmomenten in het ziekenhuis te voorkomen.