Nispen

Weer of geen weer, tobbedansen in Nispen gaat door: ‘Zijn goed voorbereid’

tobbedansen kpj nispen

Veerle (links) werkt samen met de andere leden hard om het terrein op tijd klaar te krijgen voor aanstaande zondag.

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Het begint onderhand een bekend evenement op de agenda van KPJ Nispen te worden: tobbedansen. Voor het derde jaar op rij organiseert de jongerenclub het evenement waarbij deelnemers met een zelfgemaakt bootje zo snel mogelijk van de schans moeten glijden. Maar de organisatie kende dit jaar de nodige tegenslagen door de ondertussen bekende reden: de vele regenval. Zondag 28 juli gaat het evenement in ieder geval gewoon door.

Het voorbereiden van het evenement is echt tot de laatste week spannend gebleven. “Na de enorme regenbui van dinsdag vroegen we onszelf af of we het nog wel door moesten laten gaan”, vertelt Veerle Konings namens de KPJ. “Maar we zijn zó goed voorbereid, hebben zoveel backup plannen, het moest gewoon doorgaan.”

De KPJ heeft wel vaker voor hete vuren gestaan. Zo moest vorig jaar de waterbak anderhalve dag voor het evenement begon leeggehaald worden, omdat het lekte. “Er hadden honden over het zeil gelopen, daardoor zaten er gaatjes in het zeil.” En op de dag zelf vloog de tent de lucht in door een windvlaag. Dus de vele regenval van de afgelopen tijd? “Dat kunnen we ook nog wel aan!”

Goed voorbereid

Om de wei waar het tobbedansen plaats gaat vinden zoveel mogelijk te sparen, zijn er duidelijke regels. “We rijden deze week met zo min mogelijk auto’s over het land. Normaal parkeren we hier, dat doen we nu niet. We hebben extra rijplaten besteld en we doen de opbouw zoveel mogelijk met de hand.” Mocht het op de dag zelf regelen dan is ook daar genoeg voor geregeld. “Als het te nat is om te parkeren op de wei, mogen we op het terrein van iemand anders parkeren. Het gaat hoe dan ook door, we zijn op alles voorbereid.”

Programma

Het tobbedansen is al bekend via het – recent teruggekeerde – tv-programma Te land, ter zee en in de lucht. Met zelfgemaakte bootjes sjezen deelnemers de schans af, met als doel om zo snel mogelijk de bel te raken. Dat lijkt makkelijker dan het is, blijkt wel uit voorgaande edities. “En we hebben dit jaar ook een springkussen voor de kinderen. Er is een frietkar en de Gerdehoeve komt met haar ijskraam.” Entree is 5 euro. “We sluiten het tobbedansen af met een feestavond. DJ-duo VP&Tommy verzorgen de muziek.”

tobbedansen kpj nispen
Na een dag hard werken staat de schans.

Op woensdagavond ligt de locatie er goed bij. De grond is zeker niet nat. “We moeten alleen wel nog een keer maaien, want het gras groeit als een malle door die regen.” De weersvoorspellingen voor zondag zijn ook gunstig. Wij hebben er in ieder geval enorm veel zin in.” Opgeven is nog mogelijk. Wie zelf geen bootje heeft, kan er een huren bij de KPJ.

Lees ook: Tobbedansen in Nispen groot succes: ‘Het was super vet’