Zevenbergen

Werkzaamheden aan spoor Zevenbergen: geen treinverkeer en gesloten spoorwegovergangen

werkzaamheden spoor zevenbergen treinstation

Het treinstation van Zevenbergen (foto: Google Streetview)

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

ProRail gaat het treinspoor in Zevenbergen vernieuwen. Daardoor rijden er geen treinen en zijn ook een aantal spoorwegovergangen afgesloten voor verkeer. Door de werkzaamheden zou de stabiliteit van de spoorbaan verbeteren. Ook leggen ze de focus op de ondergrond en de afvoer van water in de bodem. De werkzaamheden starten 16 september om 01.00 uur en duren tot 1 oktober 01.00 uur.

Er wordt zowel overdag als in de nacht gewerkt aan het spoor. De werkzaamheden vinden plaats vanaf de spoorwegovergang De Langeweg (N285) tot net voorbij de brug over het riviertje het Zwanegat, dat is ter hoogte van het zwembad in Zevenbergen. Daardoor moet verkeer soms omrijden.

Omdat er geen treinen rijden zet de NS bussen in. Treinreizigers wordt aangeraden om voor vertrek de app van NS raad te plegen.

Meerdere spoorwegovergangen afgesloten

Verkeersdeelnemers zullen rekening moeten houden met meer reistijd. Van maandag 16 september 01.00 uur tot donderdag 19 september 05.00 uur is de overgang bij de Langeweg afgesloten voor al het verkeer. De overgang Hazeldonkse Zandweg is afgesloten van donderdag 19 september 05.00 uur tot maandag 30 september 07.00 uur. Het overpad bij station Zevenbergen is van maandag 16 september 01.00 uur tot maandag 30 september 04.00 uur afgesloten voor fietsers en voetgangers. Ook zijn de P+R rijbaan en de parkeervlakken aan de perronzijde afgesloten van 16 september 01.00 uur tot maandag 30 september 04.00 uur.

Informatiebijeenkomst

Vanwege de werkzaamheden kan niet voorkomen worden dat er tijdelijk overzicht is, schrijft de gemeente. “De werkzaamheden hem impact op omwonenden, treinreizigers en verkeersdeelnemers.” Daarom zijn ProRail, BAM Infra OV, de gemeente en Klankbordgroep Spoor Moerdijk met elkaar in gesprek om de hinder zoveel mogelijk te beperken. Ook vindt er een informatiebijeenkomst plaats, namelijk op 22 augustus.