Hoogerheide

Woensdrecht zoekt duurzame ondernemers voor Groene Pluim

Het draaginsigne van de Groene Pluim.

Han Verbeem Han Verbeem

De gemeente Woensdrecht zoekt ondernemers die zich inzetten voor duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Bedrijven binnen de gemeentegrenzen kunnen strijden om de Groene Pluim, een waarderingsprijs voor duurzaam ondernemerschap. Aanmelden kan tot 30 september, zo laat de gemeente Woensdrecht weten.

De prijs is een van origine West-Brabants initiatief en wordt nu in heel Nederland uitgereikt – aldus een gemeentewoordvoerder. Inmiddels hebben meer dan 80 bedrijven de Groene Pluim ontvangen.

Duuzame doelen

Bedrijven die kans willen maken op de prijs, worden beoordeeld aan de hand van vier duurzame doelen: de zogeheten Global Goals, van de Verenigde Naties: eerlijk werk en economische groei, verantwoorde consumptie en productie, klimaatactie en Samenwerken. In totaal zijn er zeventien Global Goals van de VN, voor een duurzame wereld. Woensdrechtse ondernemers die willen meedingen naar de Groene Pluim kunnen zich daarvoor online aanmelden.

Zichtbaarheid

“Veel bedrijven in de gemeente Woensdrecht werken al aan duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen”, aldus wethouder Thierry de Heer. “Dat is niet altijd zichtbaar. Door hen in de schijnwerpers te zetten met de Groene Pluim, kunnen zij hun verhaal delen en anderen inspireren.” Bedrijven die zich aanmelden kunnen zich aansluiten bij het Groene Pluim Netwerk. Hierin wisselen duurzame ondernemers hun kennis en ervaringen uit.