Bergen op Zoom

Xavi Racecke (12) Nederlands kampioen in de Parolin Rocky F1: ‘Ik heb er iedere seconde van genoten’

Rick Minnebach Rick Minnebach

Het jonge racetalent Xavi Racecke uit Bergen op Zoom moest er hard voor rijden, maar heeft afgelopen weekend zijn eerste Nederlandse titel behaald in het kartsegment. Na eerdere overwinningen in Kerpen, Berghem en Assen moest er in Eindhoven de laatste punten binnen gesprokkeld worden tegenover zijn rivaal en teamgenoot Ashneel Ramautar.

Afgelopen weekend was het de laatste ronde van de kartklasse Parolin Rocky F1 in Eindhoven. Met de hete adem van zijn rivaal, maar ook teamgenoot Ashneel Ramautar, moest Racecke een sterke race rijden. “Ik had veel vertrouwen en het gevoel dat we kampioen zouden worden”, blikt de kersverse kampioen terug op het weekend. “Het is heel lastig als je vriend ineens je grootste concurrent is.” Door voor op zijn teamgenoot te finishen, in eerdere races in het weekend, moest Racecke enkel de laatste race finishen en niet gediskwalificeerd worden.

Racecke eindigde in het dagklassement op de tweede plaatst, maar had genoeg punten gescoord om kampioen te worden. Ter ere van zijn titel heeft hij een ereronde gereden met de Nederlandse vlag. “Geweldig om een ronde met de vlag te rijden. Ik heb er iedere seconde van genoten.”

Strijden

Racecke had de ambitie om in begin van het seizoen mee te strijden voor het kampioenschap, melde hij ZuidWest Update eerder dit jaar. Bij het eerste raceweekend van het jaar eindigde de Bergenaar op de vierde plaats. Gevolgd door een tweede plaats tijdens het raceweekend in Strijen volgde een reeks van overwinningen. Racecke eindigt het seizoen met 848 punten, 25 punten meer dan teamgenoot Ramautar. De Bergenaar hoop volgend jaar in de MiniMax kartklasse te rijden, maar is nog op zoek naar enthousiaste sponsoren.