Roosendaal

Zes Roosendaalse jongeren geëerd met Jongerenroos

Giel van Wesel, Ercin Erdogan, Niek Otte, Wies Hoeksema, Sebastiaan Waegemaekers en Thijs van Wesel hebben de Jongerenroos ontvangen.

Herbert Kats Herbert Kats

Ercin Erdogan, Thijs en Giel van Wesel, Niek Otte, Wies Hoeksema en Sebastiaan Waegemaekers hebben maandagavond in het Huis van Roosendaal de Jongerenroos ontvangen. Dat gebeurde tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente.

De onderscheiding heeft de vorm van een kunstwerk en gaat vergezeld van een oorkonde met de bijzondere verdiensten van de zes winnaars. Jaarlijks krijgen uitverkoren jonge Roosendalers tot en met 25 jaar een Jongerenroos. Dat gebeurt op advies van de Jongerenraad.

Ercin Erdogan

Die raad nomineerde Ercin omdat van haar bekend is dat ze altijd klaarstaat voor de medemens. Zo kocht Ercin van haar eigen spaargeld bloemen en chocolade voor mensen die in het Bravisziekenhuis liggen. Ze kreeg het idee om deze mensen een hart onder de riem te steken toen haar opa in het ziekenhuis lag en ze zag dat niet iedereen bezoek kreeg.

Thijs en Giel van Wesel

De tweelingbroers Thijs en Giel zijn onderscheiden vanwege hun grote inzet voor het Nispense verenigingsleven. Ze organiseren evenementen als Grensdance, Fiets Um Erin en een schuur feest en verlenen hand- en spandiensten voor voetbalvereniging NSV. Daarnaast zetten ze zich in voor Nispen B(eh)ouwt Jongeren, een initiatief dat zich richt op woonruimte voor jongeren uit het dorp.

Niek Otte

Niek wordt getypeerd als iemand die echt bereid is om altijd de handen uit de mouwen te steken. Dat doet hij op school, maar ook bij zijn hockeyvereniging.

Als leerling van het Norbertus hielp Niek bij buitenschoolse activiteiten en ondersteunde hij als ouderejaars bij brugklasfeesten. Tussen 2020 en 2021 was hij lid van de Bouwraad die meedacht over het nieuwe schoolpand. Ook fungeerde hij als vicevoorzitter van de Leerlingenraad en leerlingenmentor van een brugklas. Dat deed hij tot hij afgelopen jaar afzwaaide met een VWO-diploma.

Hockey is al sinds zijn vijfde zijn andere passie. Sinds 2019 is hij trainer bij Hockeyclub de Pelikaan, de eerste jaren bij de jongens en sinds die jaar bij twee meisjesteams.

Wies Hoeksema

Als ambassadeur voor de Welkom bij de club van Roosendaal komt Wies op voor de positie van mensen met een handicap. Zelf ziet ze niet zo goed, maar Wies kan zich zich prima redden. Hoe ze dat doet vertelt ze in de campagne Welkom bij de club van Roosendaal.

Daarnaast werkt ze mee aan voorlichting op school over leven met slecht zicht. Bovendien nam ze deel aan onderzoeken bij Nemo Amsterdam. Wies staat bekend als iemand die zich door niets en niemand laat tegenhouden. Daarmee is ze een inspiratie voor andere jongeren.

Sebastiaan Waegemaekers

Sebastiaan is op vele fronten cultureel-maatschappelijk actief. Jarenlang maakte hij zich met name verdienstelijk als voorzitter van de Jongerenraad. Onder zijn leiding gaf deze raad de gemeente vele adviezen. Ook was hij dé promotor van een campagne om meer aandacht te vragen voor de Jongerenroos.

Voordracht

De Jongerenroos werd in 2019 door de Roosendaalse raad in het leven geroepen. Elk kalenderjaar kan tot en met 1 november een voordracht worden ingediend bij het gemeentebestuur. De Jongerenraad adviseert dan hierover.