West-Brabant

ZuidWest Update verstevigt journalistiek in West-Brabant

Redactie Redactie

Feest bij streekomroep ZuidWest! Het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek heeft vrijdagmiddag alsnog de subsidieaanvraag Professionalisering Lokale Publieke Media-instellingen goedgekeurd voor de regio Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk en Zundert. Dat betekent dat vanaf januari de redactie van ZuidWest Update flink gaat uitbreiden.

Al een aantal jaren is het voor lokale- en streekomroepen mogelijk om een subsidieaanvraag te doen bij het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek. Wie aan de kwaliteitseisen voldoet, ontvangt geld. Daarmee kan de omroep zich op journalistiek gebied verder ontwikkelen. ZuidWest krijgt al een aantal jaren subsidie voor de gemeenten Bergen op Zoom, Roosendaal en Woensdrecht. Vanaf 2025 krijgt ZuidWest de subsidie ook voor Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk en Zundert.

“We zetten hiermee de ingeslagen weg voort, en kunnen hiermee op journalistiek gebied professionaliseren”, reageert een trotse hoofdredacteur Maarten van den Boom. “Uiteindelijk is goede lokale journalistiek belangrijk voor een goede lokale democratie.” Eindredacteur Pepijn Vermunt vult aan: “De tweede subsidie is een kroon op 55 jaar omroep en 10 jaar ZuidWest Update.”

Dat de redactie nu flink uit gaat breiden betekent ook dat er naartoe gewerkt gaat worden dat ook de regio Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk en Zundert iedere werkdag een eigen journaal krijgt.